Chetaime Merino wol schapenvacht producten en de voordelen ervan...

De Chetaime Merino wol schapenvacht producten hebben veel voordelen ten aanzien van synthetische 'wol' en soortgelijke textiel vervangers van wol te weten:

Betere temperatuur balans. Warmer in de winter, koeler in de zomer door de isolerende werking van de 25mm+ dikke vacht.
Betere vochtopname, Merino wol neemt tot 34% van het eigen soortelijke gewicht op zonder vochtig aan te voelen. Door de holle structuur van de vacht transporteert het vocht weg van de vacht van het paard waardoor er veel minder snel schuurplekken en geïrriteerde zweetblaasjes ontstaan.
Betere demping en drukverdeling door de extra dikte.
De zadelonderleggers hebben een verkorte baan wol boven de ruggengraat waardoor deze meer bewegingsvrijheid krijgt en de druk nog beter verdeeld wordt over de rug.
Merino wol is, anders dan veel andere soortgelijke producten, van nature antibacterieel.
Chetaime Merino wol wordt medicinaal gelooid, zonder schadelijke chemicaliën welke huidirritatie kunnen geven bij het paard.
Merino wol blijft veel beter in de originele luchtige vorm terug komen na gebruik ten aanzien van overige wol / vacht producten.

Onderhoud:
Merino wol schapenvacht is van nature vlekbestendig en onderhoudsvriendelijk. Om deze natuurlijke eigenschappen te ondersteunen is het van belang om het wol regelmatig met een zachte borstel uit te borstelen en te laten luchten zodat de wol de kans krijgt om weer terug in de originele structuur de komen.
Handwas op 30 graden C.
Het is erg belangrijk dat er speciaal schapenvacht wasmiddel gebruikt wordt voor het leer (de schapenhuid). Na het wassen het wol naspoelen in schoon water en het overtollige water met een zachte borstel uitborstelen.
Merino wol schapenvacht mag niet versneld gedroogd worden, dus geen droogtrommel, airco ruimte en direct zonlicht, maar op een luchtige plaats, zonder direct zonlicht.

Chemtaime merino wol schapenvacht